T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / YENİMAHALLE - Batıkent Anaokulu

Şengül AKSOY - Müdür Yardımcısı

 

Şengül AKSOY

 

            Şengül Aksoy 1976 yılında Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Atkaracalar’da tamamladıktan sonra Ankara da eğitim yaşantısına devam etti. Ahmet Yesevi Üniversitesi Eğitim Yönetim ve Denetimi bölümünde yüksek lisans yaparak onur belgesi ile mezun oldu. Ankara’da özel okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına atanarak Amasya’nın Kağnıcı Köyünde öğretmenlik yaptı. Uzman öğretmenlik unvanını aldı. Halen Ankara’da yönetici olarak görevine devam etmektedir.

 

Şengül Aksoy kurucu olarak yürüttüğü projelerde ulusal ve uluslararası kalite etiketi aldı. ELİMA projesine katılarak Ankara ili Sincan ilçesinde dereceye girerek başarı belgesi aldı. EBA çalışmaları ile okul birincisi oldu.  Pek çok başarı, üstün başarı belgesi alarak aylıklı ödüllendirmeler aldı. Alimin kitabından isimli Antoloji kitabında şiiri yayınlanmıştır. Öğretmenlerin Alternatif Ölçme ve Değerlendirme Yöntemlerine Yönelik Yeterlilikleri Konusunda ulusal ve uluslar arası dergilerde makalesi yayınlanmıştır. 

 

Dokuz çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olan Şengül Aksoy küçük bir ilçede çocuklarının eğitimleri için bütün imkanlarını zorlayarak okutup birbirinden güzel görevlere gelmelerini sağlayan anne babası ve ailesiyle her zaman gurur duydu. Aldığı bütün başarılar, yaptığı bütün çalışmalar babası İhsan Aksoy, annesi Zülbiye Aksoy, kardeşleri ve yeğenleri içindir.